Bear Grylls: ‘Mijn grootste avontuur’

Bear Grylls staat bekend als de belichaming van avontuur en survival in de wildernis. Maar dat was niet zijn grootste avontuur. 

Bear Grylls was reservist in de Britse speciale legereenheid SAS, heeft de Mount Everest beklommen, navigeerde door het Noordwestelijke Doorvaart in het poolgebied van Canada en vloog met een paramotor over de Himalaya. Behalve avonturier, schrijver en tv-presentator is Bear Grylls ook deelnemer geweest op Alpha. Hij vertelt zijn verhaal hieronder:

Verhalen over de hele wereld

Of het zich nu op de straten van de Filippijnen afspeelt of op de trottoirs van New York, de reis is voor ieder mens weer anders en iedereen heeft een uniek verhaal. Bij Alpha hebben we het voorrecht om verhalen te horen van over de hele wereld, waarvan we er in dit blog slechts een paar kunnen aanstippen, zoals de ervaringen van Brian, Chayenne en Wesley. We stuiten op zoveel verhalen van hoop, geloof en ontdekkingen.

Het verhaal van Bear Grylls is er een uit de miljoenen zeer gevarieerde verhalen van mensen die de grootste vragen van het leven gingen onderzoeken zonder te weten wat ze zouden ontdekken. Ondanks een leven dat in het teken staat van risico’s, gevaar en het onbekende, omschrijft Bear Grylls deze zoektocht als ‘mijn grootste avontuur’.

Meer over dit onderwerp lezen?