Patterns of evidence: documentaire over Exodus

Patterns of Evidence: kameel in de woestijn

Hou jij van kritische vragen stellen over het geloof of de Bijbel? Daar is natuurlijk niks mis mee! En je bent ook zeker niet de enige. In Patterns of Evidence praat Tim Mahoney hierover mee.

Hij produceerde de documentaire Patterns of evidence. De documentaire vertelt het Bijbelse verhaal dat de Israëlieten onder leiding van Mozes de uittocht uit Egypte maakten. Tim worstelde lang met de vraag of de Bijbel waar was. Want als dat niet zo was, wat moest hij dan geloven?

Hij gaat op onderzoek uit: wat zegt archeologisch bewijs over dit belangrijke Bijbelverhaal in het Oude Testament, de uittocht? Het is het begin van een twaalf jaar durende zoektocht. De documentaire neemt je mee op reis, op zoek naar archeologisch bewijs of de uittocht uit Egypte echt gebeurd is.

Patterns of Evidence is een echte aanrader als je ook een grote vragensteller bent of als je van archeologie en Bijbelverhalen houdt. Je kunt de documentaire op Netflix bekijken. Maar om je vast een sneak preview te geven, vind je de trailer hier.


Deze blog is geschreven door Elske (24 jaar). Meer blogs lezen van Elske? Klik dan hier!

Meer over dit onderwerp lezen?