Alpha, speciaal voor studenten!

Alpha Students

Alpha voor studenten

Samen eten, elkaar ontmoeten, praten, luisteren, lachen en borrelen. Dat doe je gratis op Alpha Students. De avonden worden vaak georganiseerd in sociëteiten. Kom vooral een keertje (vrijblijvend) kijken!

Wat is Alpha?

Je ontmoet andere studenten met wie je tijdens acht interactieve meetings samen op zoek gaat naar antwoorden op je vragen. De wekelijkse avonden starten met een gezamenlijke maaltijd. Er wordt voor je gekookt en de afwas wordt gedaan. Relaxed toch? Daarna luister je naar een kort, inspirerend verhaal. Onderwerpen die bijvoorbeeld worden besproken zijn:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bijbellezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?

Na het praatje kun je in de kleine groep delen wat je mening is en praat je daar met z’n allen over door. Geen vraag is te gek om te stellen! Tot slot borrel je nog gezellig met elkaar na.

Waarom Alpha?

Je ontmoet leuke, nieuwe studenten. Je denkt samen na over vijftien inspirerende topics. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Wereldwijd hebben al ruim 27 miljoen mensen een Alpha gevolgd in maar liefst 169 landen. Zo ook Anne-Merel, lees haar verhaal hieronder.

‘Er kwam een punt in mijn leven waarop ik mij ging afvragen of het leven wat ik leidde volmaakt, voorbestemd of toeval was. Ondanks dat ik een zeer gelukkig en goed studentenleven in Leiden had opgebouwd, miste ik toch nog iets. Maar wat?

Ik liep rond met verschillende vragen. Is het geloof nog wel van deze tijd? Zijn er nog wel studenten met het geloof bezig of ben ik echt de enige? Past het geloof wel bij mij?

Via een vriendinnetje hoorde ik over de Alpha Students van NSL. Ik heb tijdens acht avonden met een groep jonge, enthousiaste, christelijke en niet-christelijke studenten opgetrokken en veel geleerd over mezelf en het geloof. Een ervaring en een groep mensen waar ik nu nog steeds met veel liefde en tevredenheid op terugkijk!’

Anne-Merel (Alpha Students Leiden)

Let's go!

In bijna alle studentensteden draait een Alpha Students. Zowel in het voorjaar als in het najaar. Kijk of er een Alpha Students bij jou in de buurt draait en meld je aan via de website. Gaat dat je wat te snel? Je kunt ook gewoon eerst naar een startavond komen om te kijken of Alpha iets voor je is. Opgeven kan altijd daarna nog.

Welkom bij Alpha Students!