Alpha bestaat uit ongeveer tien bijeenkomsten en een Alpha-weekend

Ontdek de Alpha-bijeenkomsten

Dit zijn de Alpha-bijeenkomsten!

Alpha bestaat uit meerdere bijeenkomsten. In elke bijeenkomst is er tijd voor lekker eten, een inleiding en natuurlijk het gesprek in de kleine groep. Elke keer bespreek je een ander onderwerp. Hier ga je het allemaal over hebben:

 1. Startbijeenkomst: Is er meer?
 2. Wie is Jezus?
 3. Waarom stierf Jezus?
 4. Hoe kun je geloven?
 5. Bidden: waarom en hoe?
 6. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 7. Hoe leidt God ons?
 8. Alpha-weekend: Wie is de Heilige Geest?
 9. Alpha-weekend: Wat doet de Heilige Geest?
 10. Alpha-weekend: Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
 11. Alpha-weekend: Hoe nu verder?
 12. Hoe kan ik het kwade weerstaan?
 13. Waarom en hoe vertel ik het anderen?
 14. Geneest God ook nu nog?
 15. Hoe zit het met de kerk?

Hoe lang duurt Alpha ongeveer?

Over het algemeen wordt Alpha in ongeveer tien weken en een weekend georganiseerd. Elke Alpha is uniek – de ene Alpha duurt net een weekje langer en een andere Alpha rondt na negen weken de cursus af.

 

 

Hoe ziet het Alpha-weekend er dan uit?

Wat is het Alpha-weekend?

Het Alpha-weekend wordt meestal halverwege de cursus georganiseerd. En dat is één groot feest! Een weekend lang is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan, meer te horen over de Heilige Geest, te bidden en natuurlijk gezellig te eten, spelletjes te spelen en andere leuke dingen te doen.

Tijdens het Alpha-weekend hoor je meer over wie de Heilige Geest is, wat Hij doet en hoe je met de Heilige Geest vervuld kunt worden. Je rondt het weekend af met de inleiding ‘Hoe nu verder?’. Ook kom je samen met je vaste kleine groep om verder te praten over de onderwerpen die zijn besproken.

Denk je nu: ‘Eh, wie is die Heilige Geest dan?’. Je kunt deze blog lezen om alvast een voorproefje te krijgen!

Klaar voor meer leesvoer?

Meer informatie over elke bijeenkomst

Klik op de titels van de bijeenkomsten hieronder om nog meer te ontdekken over elke Alpha-bijeenkomst!

Startbijeenkomst: Is er meer?

Deze bijeenkomst is een heel laagdrempelige bijeenkomst. Vaak is er heerlijk eten! Bij de ene Alpha is dit een uitgebreid diner, bij een andere Alpha staan er lekkere hapjes en drankjes klaar.

Tijdens 'Is er meer?' denken we samen na over of het christelijk geloof saai, onwaar en/of achterhaald is. En gaan we verder in gesprek over een heel bekende uitspraak van Jezus: 'Ik ben de weg, de waarheid en het leven.'

Wie is Jezus?

Net zoals elke Alpha-bijeenkomst, wordt er gestart met een goede maaltijd. Daarna volgt er een inleiding: 'Wie is Jezus?'. In de kleine groep is het weer tijd voor een gesprek, daar mag alles gevraagd en gezegd worden!

Tijdens de bijeenkomst wordt er gekeken naar of Jezus echt heeft geleefd en hoe betrouwbaar dat feit eigenlijk is! Ook wordt er behandeld of Jezus echt mens was en wat Hij over zichzelf zei.

Waarom stierf Jezus?

Tijdens de bijeenkomst 'Waarom stief Jezus?' wordt er gekeken naar het probleem, de oplossing en het resultaat. Klinkt dat nog een beetje mysterieus?

Bij het probleem wordt er gesproken over waarom het nodig was dat Jezus stierf. Bij de oplossing wordt er dieper op in gegaan hoe God hier een oplossing voor had. En bij het resultaat wordt het kruis besproken, de manier waarop Jezus stierf.

Vind een Alpha bij jou in de buurt!