Lees meer over Alpha

Wat is Alpha?

Heb je een minuutje?

Alpha in een oogopslag

Heb je een minuutje? Dan vertellen we je graag supersnel wat Alpha is! Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt.

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over het christelijk geloof en de kleine groep. Van ‘Wie is Jezus?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, je ontdekt op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het geloof.  

Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen.  

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.  

Alpha duurt ongeveer tien weken en een weekend weg en is in de meeste gevallen gratis. Soms wordt er een kleine (vrijwillige) bijdrage gevraagd voor het weekend weg.

Video: Dit is Alpha!

Wat is Alpha?

Hoe werkt Alpha?

Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie elementen:

  1. Lekker eten
  2. Een inspirerende inleiding
  3. En een goed gesprek

Hoe dat er precies uitziet, lees je hieronder!

Elke Alpha begint met...

Lekker eten

Een echte Italiaanse lasagne, een uitgebreide rijsttafel, een goedgevulde ovenschotelen dan dat toetje achteraf. Loopt het water je al in je mond? Elke Alpha-bijeenkomst wordt er heerlijk voor je gekookt.

Zo begint Alpha: aan tafel. Het is de plek waar je lekker aan mag schuiven, geniet van het eten en de leukste (of stomste ?) momenten van je dag deelt met andere deelnemers 

Na het eten gaan we verder met...

De inleiding

Tijdens elke Alpha-bijeenkomst ontdek je meer over een aspect van het christelijk geloof. Van de persoon Jezus tot bidden en van hoe je kunt geloven tot hoe het zit met de kerk.

Bij de ene Alpha worden de inleidingen verzorgd door live sprekers, bij de andere Alpha kijk je de Alpha Film Series. De Alpha Film Series? Denk aan een Netflix-kwaliteit aflevering van ongeveer 25 minuten, waarbij twee presentatoren je meenemen tijdens een wereldwijde zoektocht naar de kern van het christelijk geloof. Wil je niet missen 

En als laatste komt...

Het gesprek in de kleine groep

Genoeg inspiratie opgedaan tijdens de inleiding – nu is het tijd voor het gesprek! Tijdens de kleine groep heb je alle ruimte om het onderwerp van de bijeenkomst te bespreken. Geen vraag, mening, twijfel of uitspraak is te gek. Of je het nou volledig eens of oneens bent met de inhoud van de inleiding. Je mag alles delen.

Elke bijeenkomst zit je met dezelfde kleine groep. Zo zie je week na week dezelfde mensen, bouw je een band met elkaar op en leer je elkaar echt goed kennen.  

'Las ik nou iets over een weekend weg?'

Wat is een Alpha-weekend?

Halverwege Alpha ga je met je groep een weekendje weg. Er is ruim de tijd voor gezelligheid, (bord)spelletjes en nog meer lekker eten. En natuurlijk zijn er tijdens het Alpha-weekend ook een paar inleidingen, tijd voor je kleine groep en gebed. Het onderwerp wat tijdens het Alpha-weekend centraal staat is de Heilige Geest. Nu al iets over lezen? Kijk dan eens naar deze blog 

Voor wie is Alpha?

'Is Alpha iets voor mij?'

Daar kunnen we kort over zijn: Alpha is voor iedereen. Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Als je nog nooit een voet in de kerk hebt gezet of als je al vijf jaar in de kerk zit. Als je geniet van eten en graag meedoet in een goed gesprek – zit je bij Alpha sowieso goed.

Alpha is overal in Nederland!

Vind een Alpha bij jou in de buurt

Alpha is overal. Je vindt in elke hoek van Nederland wel een Alpha. Waar die Alpha’s dan plaatsvinden? Denk aan cafés, kerken, restaurants, studentenverenigingen en woonkamers.

Over het algemeen starten Alpha’s in januari, maart, april en september. De meeste Alpha’s vinden doordeweeks en in de avond plaats en starten met een heerlijke maaltijd. Benieuwd waar jij in de buurt kunt aanschuiven? Klik dan hier!

Vul je plaatsnaam in om een Alpha bij jou in de buurt te vinden ?