Veelgestelde vragen

Vind hier je antwoord!

Ik heb een vraag!

Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk veelgestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Voor welke leeftijd is Alpha?

Alpha is voor iedereen! Ben je 20 jaar of jonger? Dan willen we je graag doorverwijzen naar de website van Alpha Youth.

Alpha Youth

Ik ben niet christelijk, kan ik wel meedoen aan Alpha?

Ja! Bij Alpha houden we van verschillende invalshoeken. Of je nou nog nooit van Jezus hebt gehoord of al je hele leven naar de kerk gaat, iedereen is welkom. Alpha bespreekt de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige manier.

Ik ken niemand bij Alpha, kan ik toch komen?

Ja! Bij Alpha is iedereen welkom. Het is een plek waar je ongetwijfeld nieuwe vrienden maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een goede tijd hebt.

Wanneer start Alpha?

De meest Alpha's starten in september of januari, maar dit verschilt per plek. Op de pagina 'Vind een Alpha' kun je per cursus zien wat de startdatum is. Dit overzicht wordt dagelijks geüpdatet. Start er binnenkort geen Alpha in jouw buurt? Probeer het dan over een tijdje nog een keer.

Vind een Alpha!

De Alpha waar ik heen wil, is al begonnen. Kan ik nog aansluiten?

Jazeker! Tot twee weken na de start kun je nog gewoon aansluiten bij een Alpha. Cursussen die al langer geleden begonnen zijn, vind je niet meer terug op onze website.

Welke Alpha is bij mij in de buurt?

Op de pagina 'Vind een Alpha' kun je zoeken naar de dichtstbijzijnde cursus in jouw buurt. Op de kaart kun je zien waar de cursussen gegeven worden en wanneer ze starten.

Vind een Alpha in de buurt!

Hoe kan ik me aanmelden?

Op de pagina 'Vind een Alpha' kun je zoeken naar de juiste cursus, Je kunt je op de cursuspagina direct aanmelden. Heb je eerst nog een vraag? Dan kan je die via de cursuspagina stellen. Aanmelden kan ook altijd rechtstreeks bij de cursusleider. Op de cursuspagina vind je de contactgegevens van de cursusleider.

Vind een Alpha!

Wat kost Alpha?

Op de meeste plekken is Alpha gratis, maar dit kan per plek verschillen. Vaak wordt er wel een kleine vergoeding gevraagd voor het Alpha-weekend. Wil je hier meer over weten? Vraag het dan na bij de cursusleider van de Alpha waar je wilt aansluiten.

Wordt er rekening gehouden met mijn allergie?

Als je een allergie hebt dan kun je dit aangeven bij je aanmelding. Bij Alpha doen we ons best om met iedereen rekening te houden.

Wie organiseert Alpha?

Alpha wordt door het hele land georganiseerd door kerken, scholen of andere organisaties.

Ik wil een Alpha geven, waar vind ik meer informatie?

Wat leuk! Deze website is bedoeld voor deelnemers van Alpha. Voor meer informatie over het organiseren van Alpha verwijzen we je graag naar de website van Alpha Nederland. Hiervoor kun je klikken op onderstaande link.

Organiseer een Alpha!

Mijn vraag is niet beantwoord, wat nu?

Neem contact met ons op! Dat kan via telefoon of mail. We helpen je graag met het beantwoorden van je vraag. Klik op onderstaande link voor onze contactgegevens.

Contact

We helpen je graag!

Is je vraag nog niet beantwoord? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder. Onze contactgegevens vind je hier.