5 vragen die je jezelf zou moeten stellen!

Anne-Sophie Veurink
2 min leestijd
Vijf vragen die je jezelf kunt stellen om meer uit het leven te halen

In de drukte van ons dagelijks bestaan vergeten we wel eens om een momentje te pakken en ons af te vragen: is dit alles? Soms hebben we behoefte aan wat diepgang. En dat begint bij het stellen van de juiste vragen. Dus, laten we even pauzeren, onze denkpet opzetten en dieper graven. Hier zijn vijf vragen die je jezelf kunt stellen om meer uit het leven te halen:

1. Is er meer dan dit?

Die kriebel, die nieuwsgierigheid: is er niet meer? Meer dan de dagelijkse routine, de bekende gezichten, de gewone gewoontes? Deze vraag opent de deur naar onontdekte kansen, frisse uitdagingen en het onbekende.

2. Wat wil ik ècht bereiken?

Niet het doel dat iedereen van je verwacht, maar het echte doel. De dromen die je in stilte koestert. Het is als een schatkaart voor je ziel. Als je echt diep graaft, ontdek je de innerlijke dromen en verlangens die je richting kunnen geven, weg van de gebaande paden.

3. Wat houdt mij tegen?

Angst, twijfel, negatieve overtuigingen – wat houdt jou tegen in het leven?

4. Hoe geef ik betekenis aan mijn leven?

Dagen vliegen voorbij, maar hoeveel van die dagen voelen echt betekenisvol? Door dit te vragen, licht je de schijnwerper op de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Het zijn de verrassingen en de momenten van verbinding die vaak betekenis geven.

5. Hoe wil ik dat mensen mij later herinneren?

De voetafdruk die je achterlaat, hoe wil je dat die eruitziet? Het is een vraag die het diepste van je wezen raakt. Het herinnert je eraan dat elk moment, elke keuze, een kans is om iets moois te planten in de harten van anderen.

 

Dus, waarom niet even een stapje terugzetten en jezelf deze vragen stellen? Alpha is de plek om aan de slag te gaan met zulke levensvragen, In de inleidingen ontdek je de basis van het christelijk geloof. Er is plek voor alle vragen. Wat we je zeker kunnen beloven: er zal naar je geluisterd worden, zonder oordeel.

 

Meer weten over Alpha? Vraag gratis de eerste Alpha Film Series-aflevering aan!

Nieuwsgierig geworden door het lezen van deze blog? Je kunt nu gratis de eerste aflevering van de Alpha Film Series aanvragen. Zo krijg je een voorproefje van Alpha!

Download de eerste aflevering van de Alpha Film Series

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.