Wie zijn de top 5 bekendste christelijke sprekers?

Michelle Bos
3 min leestijd

Ken jij ze al? De vijf bekendste christelijke sprekers. In totaal zijn er wel honderden bekende priesters, dominees, voorgangers en sprekers.

Neem een kijkje op Ranker en je vindt tientallen lijsten met bekende voorgangers, evangelisten en zelfs christelijke beroemdheden! Wist jij bijvoorbeeld dat Tom Hanks en Justin Bieber christelijk zijn? En de vijf bekendste christelijke sprekers… die vind je in de lijst hieronder ?

Zo dacht Rubens (schilder) dat Paulus eruit zag!

5. Paulus

Een van de bekendste sprekers over het christelijk geloof is een man recht uit de Bijbel! Paulus stond eerst bekend als Saul, een christenvervolger eerste klas. Na een bijzondere ontmoeting met Jezus (lees er hier meer over!), draaide zijn leven 180 graden om. Paulus werd zelfs een van de belangrijkste personen in de geschiedenis van het christendom. Hij staat bekend om de brieven die hij schreef naar de christelijke gemeenten die hij heeft gesticht. Die kun je nu lezen in de Bijbel!

Een bekende uitspraak van Paulus: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.’

4. Billy Graham

Billy Graham was een van de bekendste predikanten en theologen. Hij heeft zelfs advies gegeven aan meerdere Amerikaanse presidenten! Wist je dat hij zelfs in Nederland heeft gesproken? In 1955 vertelde hij over het evangelie in de Rotterdamse Kuip! In totaal sprak hij voor meer dan 210 miljoen mensen in meer dan 185 landen over het geloof.

Een bekende uitspraak van Billy Graham: ‘God heeft ons twee handen gegeven: de ene om te ontvangen, de andere om te geven.’

3. Charles Spurgeon

Charles Spurgeon wordt ook wel eens de prins der predikers genoemd. Hij schreef ontzettend veel christelijke muziek en boeken. Tot op de dag van vandaag worden zijn boeken heruitgegeven! Zijn preken hebben zelfs in de London Times en New York Times gestaan. Ook hij sprak, net als Billy Graham, voor duizenden mensen.

Een bekende uitspraak van Charles Spurgeon: ‘Beproevingen leren ons wat we zijn.’

2. Martin Luther King Jr.

Deze naam ken je vast wel: Martin Luther King Jr. Hij werd beroemd in de jaren ’50 en ’60 voor zijn verzet tegen rassendiscriminatie. Zijn bekendste toespraak vond plaats bij het Lincoln Memorial: ‘I Have a Dream’. Een jaar na deze toespraak won hij zelfs de Nobelprijs voor de Vrede!

Een bekende uitspraak van Martin Luther King: ‘Geloof is als het nemen van de eerste trede, ook al heb je de rest van de trap nog niet gezien.’

1. ... Jezus!

En de allerbekendste christelijke spreker kan er maar één zijn: Jezus. Geen mens heeft de wereld zo veranderd en op zijn kop gezet als Jezus! Wist je bijvoorbeeld dat hij de eerste man was die vrouwen serieus nam? Je komt er haast niet onder uit: waar je ook komt, je zult altijd iets van Jezus aantreffen. Meer hierover lezen? Lees dan de blog over ‘Wie is Jezus?’.

Een bekende uitspraak van Jezus: ‘Behandel anderen, zoals je wilt dat ze jou behandelen.’

Ben jij nieuwsgierig of er meer is? Volg dan een Alpha bij jou in de buurt!