Deelnemen aan Alpha, zou je dat wel doen?

Anne-Sophie Veurink

Met deze blog willen we je waarschuwen, je hebt de verhalen over Alpha vast gehoord. Wij vertellen je graag hoe het eraan toe gaat. We kunnen je alvast vertellen, dit is anders dan je bent gewend! 🧐

Gastvrijheid

Die ‘Alpha-gastvrijheid’ is echt niet meer van deze tijd, als je binnenkomt bij een Alpha staan daar mensen om je oprecht een warm welkom te geven, en dat doen ze ook nog vrijwillig. 😮 Echt, je voelt je meteen thuis—of op z’n minst onderdeel van een gezellig, bizar sociaal-experiment dat volledig tegen de trend van onze individualistische maatschappij ingaat. Het is alsof ze een handleiding hebben voor “hoe maak je vreemden snel tot je beste vrienden”.

Eten

Wie denkt dat de gratis lunch op je werk een zeldzaamheid is, moet Alpha eens proberen. Gratis warme maaltijd? Seriously? Want laten we eerlijk zijn, in een tijdperk waar alles moet worden betaald en elke koffie een mini-hypotheek vereist, is gratis eten zo’n beetje overdreven gastvrijheid. Het kan blijkbaar nog gekker, ze houden zelfs rekening met je allergieën of dieetwensen. Het Alpha-team doet echt moeite voor iedereen. Dat klinkt toch als te mooi om waar te zijn?!  Hebben deze mensen wel iets meegekregen van de normen en waarden hier in Nederland, samen eten = een tikkie, toch?!

Gesprekken in de kleine groep

Nu je lekker gepamperd bent met overdreven gastvrijheid en een gratis maaltijd, kunnen ze overgaan tot het addertje onder het gras. Nu zullen ze vast aan onze verwachtingen voldoen: overtuiging aan je opdringen, je willen bekeren en natuurlijk vertellen wat jij verkeerd doet. Nee hoor, zelfs dat doen ze niet. De gesprekken die je voert in de kleine groep zijn open en eerlijk, alles mag gezegd worden. Samen met andere deelnemers praat je door over het onderwerp van de avond. En het Alpha-team? Zij dringen hun mening niet op, ze houden het gesprek gaande en luisteren met oprechte interesse. In welke wereld zijn wij beland? Bij Alpha is de kans zeer groot dat je vrienden maakt, 92% van de deelnemers houdt er een nieuwe vriendschap aan over. Vrienden voor het leven, die raak je nooit meer kwijt. 🤯

Alle gekheid op een stokje, Alpha is een ervaring die je niet mag missen. Van de overdreven gastvrijheid tot de heerlijke maaltijden en goede gesprekken, je gaat er gegarandeerd wijzer en rijker vandaan – of in ieder geval met een paar goede verhalen om te vertellen. Of je nu antwoorden vindt of gewoon geniet van de reis, één ding is zeker: het is een ervaring om nooit te vergeten!

Vind een Alpha bij jou in de buurt!

Inmiddels nieuwsgierig geworden naar Alpha?