Deze christelijke apps MOET je kennen

Michelle Bos
2 min leestijd
Welke christelijke apps helpen je nou echt op weg om de Bijbel te lezen of te bidden?

Je gebruikt je smartphone om te appen, spelletjes te spelen en natuurlijk om door je Instagram te scrollen. Maar gebruik je ook je telefoon om God beter te leren kennen, de Bijbel te lezen en te bidden?

Volgens onderzoek gebruikt 34% van de Europese christenen dagelijks christelijke apps. Da’s behoorlijk veel! Maar welke christelijke apps helpen je nou echt op weg om de Bijbel te lezen of te bidden? Bekijk onze selectie hieronder ?

1. Bijbel

Deze kon je hier wel verwachten! Bijbel is een app van YouVersion, waar je ontzettend veel Bijbelvertalingen kunt vinden, zoals Het Boek* en de Herziene Statenvertaling. Je kunt makkelijk teksten delen en zelfs mooie afbeeldingen maken van je favoriete teksten.

2. Mijn Bijbel

Mijn Bijbel is de nieuwe christelijke app van het Nederlands Bijbelgenootschap. Hier lees je onder andere de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling. Met deze app kun je de Bijbel ook downloaden, zodat je de teksten ook offline kunt lezen: heel handig!

3. Bible in One Year

Dé app om de Bijbel in een jaar te lezen!** Lees via de app de Bijbelteksten voor de dag en ontvang een praktische uitleg van Nicky en Pippa Gumbel. Leuke extra: je kunt alles voor laten lezen. Daarmee is de app ook heel handig voor onderweg gebruik ?

4. PrayAssist

Een to-do-list voor je gebed: vind je dat handig klinken? Dan is deze christelijke app wat voor jou. Je krijgt zo vaak je wil reminders van je gebedspunten. Je kunt er daarnaast herhalingen voor instellen, zodat je er regelmatig voor blijft bidden. Ook kun je lid worden van groepen en samen met anderen bidden!

* Maar wat is nou het verschil tussen al die Bijbelvertalingen? Lees het hier!

** Liever alles via de mail? Schrijf je dan in voor Bible in One Year en ontvang elke dag een mail met de drie Bijbelgedeeltes en uitleg.

Vind een Alpha bij jou in de buurt!