Een hemels uitzicht boven de wolken

Elske Lindeman
3 min leestijd

Er zijn weinig dingen zo mooi als het uitzicht boven de wolken, wanneer je in het vliegtuig ver boven alles uitstijgt.

Stel je voor: je gaat op reis. Het is een bewolkte, grauwe morgen en er is geen zonnestraaltje te zien. Je kijkt ernaar uit om dit nare weer zo snel mogelijk achter je te laten. Gelukkig kun je je (hopelijk) comfortabele zitplaats in het vliegtuig opzoeken. De landingsbaan verdwijnt en in een split second stijg je tot grote hoogte. Het blijft bijzonder dat je als mens door de wolken kan vliegen. Wanneer de wolken langzaam onder je verdwijnen, zie je hem ineens, uit het niets: de zon. Stralend aan de hemel en er is geen wolkje te zien, want die dikke witte deken ben je natuurlijk al voorbij. Misschien is dit moment wel heel herkenbaar voor je. Laten we het hopen, want het is echt een genietmomentje.

Bewolkte morgen

Soms kunnen we in ons leven ook alleen maar zien wat we zien; de bewolkte morgen. Het is niet gek als je weleens de gedachte hebt: is dit het? Is dit leven, deze wereld die ik om me heen zie alles wat er is? Waarom heb ik het gevoel dat er iets in mist? Misschien zoek je God, maar heb je Hem nog niet gevonden. Misschien weet je wel dat God er is, maar kan je niet verder kijken dan de wolken. Toch gelooft iedereen op de wereld in het bestaan van de zon. Zelfs de inwoners van het land waar het bijna altijd regent. Zelfs de mensen die nooit het genietmomentje in het vliegtuig hebben meegemaakt. We geloven dat de zon er is, omdat het elke morgen weer licht wordt. Omdat het de nacht scheidt van de dag.

Uitzicht boven de wolken

Zou het kunnen dat God er is, net als de zon? Ver boven alles uit. Als Degene die elk leven vormt, kleurt en het elke morgen weer licht laat worden? Misschien ken je de uitspraak van de bekende schrijver C.S. Lewis wel toen hij het had over het christendom. Hij zei: “Ik geloof in het christendom net zoals ik geloof dat de zon is opgekomen. Niet alleen omdat ik het kan zien, maar omdat het mij in staat stelt om alle andere dingen te zien.” Net zoals de zon is God niet te vangen. Zijn aanwezigheid is groter dan ons allemaal. En als je gaat beseffen dat Hij er is als de grote Schepper van alles (zelfs van de zon), dan zou het zomaar kunnen dat je al het andere gaat zien dat Hij aan jou wil geven; een veelbelovend uitzicht boven de wolken. Geloof jij het als je om je heen kijkt, dat er meer is boven de wolken?

Meer weten over het christelijk geloof? Ga dan eens naar een Alpha!

Vind een Alpha bij jou in de buurt!