Het tijdperk van oppervlakkige aandacht

Anne-Sophie Veurink
2 min leestijd
Hoor je mij nog?

Elke dag worden we *pling* blootgesteld aan een bombardement *pling* van geluiden: telefoons die rinkelen, berichten die ‘plingen’, auto’s die toeteren en altijd muziek in de oortjes. Het lijkt wel alsof we ons *pling* bevinden in een eindeloos hoorcollege, maar zijn we eigenlijk wel aan het luisteren? Voel jij je echt gehoord? *pling*

Kwijt in de audio-jungle

Misschien zijn we verstrikt geraakt in een chaos van geluiden; het neemt onze aandacht in beslag. We raken onszelf kwijt in dit luide tijdperk. We horen steeds meer, maar luisteren we daardoor niet te weinig naar de stemmen die er écht toe doen? Zowel die van anderen om ons heen, als onze eigen stem? Het wordt tijd om die oordopjes van afleiding uit te doen en het lawaai te dempen. In de drukte van het dagelijks leven lijken we soms te vergeten dat er meer is dan alleen het hier en nu. Er zijn belangrijke ontdekkingen te doen. Want wat geeft ons leven betekenis en hoop? Is er überhaupt hoop? 

We raken onszelf kwijt in dit luide tijdperk.

Luister! 

Laten we naar elkaar luisteren en de verhalen ontdekken die we anders zouden missen. In deze hectische wereld is er nog zoveel te zien, zoveel te leren en zoveel te delen. Laten we ons openstellen voor de verfrissende geluiden van anderen. Hoor anderen en voel je gehoord.

Dus haal die oordopjes uit je oren en laten we samen ontdekken wat echt belangrijk is om te horen. Het is tijd om het tijdperk van de oppervlakkige aandacht achter ons te laten en echt te luisteren naar elkaar. Bij Alpha krijg JIJ de ruimte voor deze zoektocht naar betekenis, geloof en verbinding. Want door écht te luisteren, kunnen we elkaar écht horen. Doe je mee? 375.000 mensen zijn je al voorgegaan, waar wacht je nog op? 

Meer weten over Alpha? Vraag gratis de eerste Alpha Film Series-aflevering aan!

Nieuwsgierig geworden door het lezen van deze blog? Je kunt nu gratis de eerste aflevering van de Alpha Film Series aanvragen. Zo krijg je een voorproefje van Alpha!

Download de eerste aflevering van de Alpha Film Series

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.