Ik ga dit jaar NIET de Bijbel lezen

Michelle Bos
2 min leestijd
Drie manieren om wel de bijbel WEL te lezen!

Elk jaar probeer ik het weer, de hele Bijbel lezen. Trouw pak ik de Bible in One Year-mails er weer bij en ga van start. En elke keer lukt het! Voor een paar dagen dan. Daarna vergeet ik het, maak ik er geen tijd voor of schuif ik het door naar ‘morgen’.

De keren dat ik het dan écht morgen doe, zijn op een hand te tellen. Toch merk ik dat ik nog steeds heel die Bijbel door wil akkeren. En lukt het me niet lezend, dan moet er toch wel een andere manier zijn? In mijn zoektocht naar andere manieren om de Bijbel te lezen, ben ik drie alternatieve opties tegengekomen:

1. De Bijbel-app

Met de Bijbel-app kun je ontzettend veel Bijbel-vertalingen beluisteren. In het Engels zijn bijvoorbeeld The Message, English Standard Version en de New International Version beschikbaar. Maar ook in het Nederlands vind je Het Boek en de Herziene Statenvertaling in de app. De app stopt niet na een hoofdstuk, maar gaat automatisch verder naar het volgende. Lekker makkelijk als je op de fiets zit!

2. debijbel.nl

Ook op debijbel.nl (de website van het Nederlands Bijbelgenootschap) kun je de Bijbel beluisteren. Met een gratis account luister je zo naar de Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal. Op de site vind je ook interessante achtergrondinformatie over de Bijbel en kun je makkelijk meelezen met de audio.

3. The Bible Project

Is audio niet helemaal je ding? Probeer het dan eens met video’s ? Op de website van The Bible Project vind je bijna alle Bijbelboeken geanimeerd. Je vindt hier het Oude Testament en hier het Nieuwe Testament!

Enne, als je daarnaast nog meer uitleg zoekt achter de Bijbelteksten, kun je je natuurlijk altijd inschrijven voor Bible in One Year. Zo krijg je elke dag een mail met een praktische uitleg van de Bijbelgedeeltes per dag.

Vind een Alpha bij jou in de buurt!