Ik heb Jezus nooit gezien!

Alpha Nederland
3 min leestijd
Inspirerend lied, het verwoord vragen, en bovenal het geloof

Een goede vriendin die ik via Alpha heb leren kennen deelde deze tekst pas met mij. Zij is christen, ik behoor nog steeds tot de sceptici uit het zevende couplet. Ik vond het een inspirerend lied, het verwoord mijn vragen, en bovenal verwoord het haar geloof.

‘k Heb Jezus nooit gezien
nooit zachtjes aangeraakt
nooit hoorde ik Hem lachen
aan mijn tafel, om een grap
of iets dat Hij had meegemaakt

Nog nooit zag ik Hem eten
of dansen op een feest
al die alledaagse dingen
ik ben er nooit echt bij geweest

Dus hoe kan ik dan zeggen
dat ik zo veel van Hem hou
hoe kan ik dan zingen
dat ‘k Hem geloof en Hem vertrouw

‘k Heb Jezus nooit gezien
ik heb Zijn stem nog nooit gehoord
Zijn haarkleur en zijn ogen
ik heb geen flauw idee
zo weinig dat ik zeker weet

Ik heb Hem niet zien lijden
voordat Hij stierf aan het kruis voor mij
en toen Hij opstond op de derde dag
was ik er niet bij

Maar hoe kan ik dan zeggen
dat ik zo veel van Hem hou
hoe kan ik dan zingen
dat ‘k Hem geloof en Hem vertrouw

ja, ik weet het klinkt onlogisch
en ik snap dat je sceptisch bent
maar sinds ik Hem mijn hart gaf
heeft mijn hele wezen God herkend

Mijn hele leven is veranderd
sinds ik knielde voor mijn Heer
Hij heeft mijn schuld vergeven
mijn hart weer zacht gemaakt
Hij leidt mij stap voor stap
Hij vult mij met zijn kracht
zodat ik weet: Jezus leeft!

Je zult het nooit begrijpen
zolang je aan de zijlijn staat
maar als je eerlijk zoekt naar Jezus
als je bidt en vraagt om Jezus
als je knielt en bidt om Jezus
weet ik dat er iets veranderen gaat
©Martin Brand

Ik wilde deze tekst graag hier delen. Omdat ik denk dat iedereen hier iets uit kan halen. Of je nu al jaren gelooft of net komt kijken. Misschien bent je net als ik een twijfelaar, of ben je er van overtuigd dat er géén God is. Iedereen kan betekenis aan deze tekst geven. Herkenning in het hebben van Jezus als vriend, of de wens hebben om de laatste 3 coupletten ooit uit het hart mee te kunnen zingen. En mocht je niet op zoek zijn, hoop ik dat het een eye-opener is voor hoe christenen hun geloof ervaren, welke rol Jezus in hun leven aanneemt, hoe diep het vertrouwen is en hoe groot de steun is die zij eruit halen. Als u deze tekst hebt gelezen… wenst u zich dan niet zo’n vriend?

Heb je ook vragen en ben je ook op zoek? Kijk dan eens voor een Alpha-cursus bij jou in de buurt.