Hij gaf zoveel liefde en daarmee zei Hij: ‘Ik heb jou gewild’.

Toen ik een tiener was kocht ik mijn zilveren kettinkje met Jezus aan het kruis. Het beeld raakte me en dat doet het nog steeds. Wat ik er zo mooi aan vind is dat ik telkens als ik ernaar kijk zie wat Hij voor mij gedaan heeft. Dan doet dat me weer beseffen hoe wonderlijk het is dat ik er mag zijn.

Mensen vragen weleens aan mij waarom ik een ketting draag waarop Jezus aan het kruis hangt. ‘Jezus is toch opgestaan?! Waarom draag je dan niet gewoon een leeg kruisje om je nek? Geloof je dan niet dat hij is opgestaan?’

Jezus aan het kruis

Natuurlijk geloof ik dat Jezus is opgestaan, dat is ongelofelijk mooi en bijzonder. Maar op de een of andere manier raakt mij het beeld van Jezus aan het kruis mij nog veel meer. Misschien komt dat wel doordat ik weet dat Jezus de zoon was van een timmerman, niet bijzonder knap, gewoon een mens zoals jij en ik.

Hij was goed

Hoewel, Hij deed niets verkeerd. Roddelde niet, steelde niet. Hij was goed. Toch was Hij degene die uiteindelijk aan het kruis hing. Terwijl Hij niets verkeerd had gedaan, in heel zijn hele leven niet. Hij vertelde aan de mensen om hem heen het evangelie. Hij vroeg of mensen hem wilden volgen en vertelde over zijn vader in de Hemel, de schepper van deze aarde. Toch wilden de mensen niks van hem weten en besloten ze hem te laten kruisigen.

'Hij gaf zoveel liefde en daarmee zei Hij: "Ik heb jou gewild"'

Voor mij

Hij leed daar aan het kruis, terwijl hij niks verkeerd had gedaan. Pijn en verdriet voor jou en mij. Omdat wij verkeerde dingen doen en heel ons leven verkeerde dingen zullen blijven doen. Door mij, maar ook voor mij hing Hij daar. Doordat Hij op dat moment stierf en zijn leven voor mij gaf mag ik weten dat Hij van jou en mij houd. Hij gaf zoveel liefde en daarmee zei Hij: ‘Ik heb jou gewild’.

Het is haast niet te beseffen dat er iemand was die voor jou zijn leven wilde geven omdat jij en ik zo ontzettend belangrijk voor hem zijn! Als ik dan naar mijn hangertje kijk herinnert me dat aan dat moment. Dan word ik stil en dank ik hem.

Wil jij meer weten over waarom Jezus stierf aan het kruis? Zoek dan een Alpha bij jou in de buurt!