Past de Bijbel nog wel bij deze tijd?

Alpha Nederland
3 min leestijd

Het is bijna lente, en de zomervakantie ligt niet eens zo ver voor me. De plannen worden door sommigen van ons rond deze tijd gemaakt. Waar gaan we de komende vakantie naar toe? Op welke camping gaan we staan? Of welk appartement/hotel nemen we?

Vakantie, wat is het toch héérlijk, als je lekker weg kunt uit de dagelijkse sleur van verplichtingen en drukte om je heen. Even tijd om te ontspannen en bij te tanken. Misschien neem je wat boeken mee om in een andere wereld te stappen. Heb je er wel eens aan gedacht om de Bijbel in je bagage te stoppen?

Waarom zou je de Bijbel eigenlijk lezen? Wist je dat de Bijbel met ca. 2,5 miljard verkochte exemplaren de onbetwiste bestseller aller tijden is; dat het is uitgebracht in meer dan 2.500 talen, zodat 98 procent van de wereldbevolking er kennis van kan nemen?

GPS

De Bijbel heeft ook vandaag nog zeggingskracht, omdat het over de relatie tussen God en mensen gaat. Als ik de Bijbel lees, wandel ik eigenlijk met God. Dan hoor ik zijn stem, de altijd aanwezige gps om hét doel van mijn leven te bereiken. Mijn navigatiesysteem dat me naar mijn vakantiebestemming brengt, werkt net zo: ik kies mijn einddoel en volg de aanwijzingen precies op.

Wat zijn jouw doelen? Denk je wel eens na over jouw bestemming? Wat heb je nodig om jouw punt aan de horizon te bereiken? Is er iets of Iemand die jou instructies geeft? Die bijvoorbeeld zegt: “Keer om”, als je op de verkeerde weg zit, of “Neem de volgende afslag”, als je maar door blijft gaan. Alpha kan je hierbij op weg helpen.

Gezamenlijke reis

Je kunt Alpha zien als een gezamenlijke reis door de kernbegrippen van het christelijk geloof. Allereerst wordt gesproken over wie Jezus is en wat Hij heeft gedaan. En natúúrlijk gaat het erover hoe je de Bijbel (weer) kunt gaan lezen en waarom en hoe je zou kunnen bidden. Ook wordt uitgelegd wie de Heilige Geest is. En, wat heb je eraan om met andere mensen die geloven bij elkaar te komen?

Als je de tijd wilt nemen om over deze belangrijke vragen na te denken, dan is het goed om te weten dat ook in jouw omgeving een Alpha wordt gehouden; tien weken lang ga je een avond of een morgen met elkaar in gesprek. Een ontdekkingsreis die niets kost. Je moet alleen jezelf meenemen.

Vind een Alpha bij jou in de buurt!