Wat moet ik met het christelijk geloof?

Alpha Nederland
2 min leestijd

'Die kerk van vroeger... moet ik daar nog iets mee? Tot wie bid ik eigenlijk? En wat moet ik sowieso nog met het christelijk geloof?' Als je met het christelijk geloof bent opgevoed, kan het best zijn dat je deze vragen herkent. Zeker als je er nu niet meer zoveel mee hebt.

Hoe sta jij nu in het leven? Soms kunnen er vragen in je opkomen zoals: ‘Wie ben ik? En hoe ben ik geworden wie ik nu ben?’ Misschien denk je ook weer terug aan vroeger, aan je christelijke opvoeding en wat je daar nu nog over denkt.

Ontdek het op Alpha

Sommige vragen zijn best moeilijk om in je eentje over na te denken. Waarom niet samen met anderen, die dezelfde vragen hebben over het leven en geloof? Alpha is dé plek waar dat kan. In ongeveer tien (online) bijeenkomsten ga je samen het gesprek aan. Elke bijeenkomst start met een gezellig moment samen, waar je alle tijd hebt om elkaar te leren kennen. Daarna kijk je een korte video (zoals een aflevering van je favoriete serie) over een onderwerp uit het christelijk geloof, zoals: ‘Hoe zit het met de kerk?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Dan start de ‘kleine groep’, waar je alles mag zeggen wat je denkt en volop je vragen kan stellen.

Of je nu wel, niet of een beetje gelooft…

Alpha is voor iedereen! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Je bent welkom op Alpha. Wereldwijd gingen miljoenen mensen je voor. In Nederland waren dat er al ruim 300.000. Benieuwd hoe zij Alpha hebben beleefd? Lees hun verhalen!

Wil je eerst weten wat Alpha is? kijk dat de video!

Wat is Alpha?