Waarom je mee wilt doen met Alpha

Honderdduizenden mensen gingen je voor!

Alpha is in 1996 ontwikkeld (al meer dan 25 jaar geleden!) en sindsdien zijn honderdduizenden mensen je al voorgegaan in het deelnemen aan een Alpha. Alpha wordt wereldwijd gegeven en heeft inmiddels al meer dan 25 miljoen mensen bereikt.

De cijfers op een rijtje

Elk jaar volgen er bijna 15.000 mensen een Alpha in Nederland! De cursus wordt overal in Nederland gegeven, bij kerken, buurthuizen en het restaurant om de hoek. Je vindt in elke hoek van Nederland wel een Alpha. De meeste Alpha’s beginnen in januari en in september, maar ook in maart en april starten er steeds vaker cursussen! Afgelopen jaar (2022) volgden 14.951 deelnemers een Alpha. Je bent dus nooit de enige!

Deze cijfers zijn een geïnformeerde schatting gebaseerd op de enquête die wij jaarlijks uitzetten onder cursusleiders.  

Waarom je mee wilt doen met Alpha

92% van de Alpha-deelnemers ervaart een positieve tot zeer positieve invloed van Alpha op hun geloof en leven. Dat blijkt uit het eerste impactonderzoek van Alpha Nederland onder deelnemers. Vriendschap is een belangrijk onderdeel van deze positieve ervaring: 78% van de deelnemers raakt bevriend met andere deelnemers.

Nog meer leuke feitjes:

  • 70% van de deelnemers zegt na Alpha meer liefde voor de mensen om hen heen te ervaren.
  • 60% van de deelnemers voelt zich na Alpha blijer.

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 670 deelnemers die aan Alpha hebben meegedaan. Meer lezen over dit onderzoek? Klik hier.

Nieuwsgierig geworden naar Alpha?

Vind een Alpha bij jou in de buurt!