Hoe leidt God ons?

Sandra is 25 jaar geworden. Om deze verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wilden haar vrienden haar verrassen met een speciaal cadeau. Ze hebben een vakantie voor haar geregeld met alles erop en eraan en samen met haar goede vriendin Esther mag ze hiervan genieten. Alleen weet ze nog niet waarnaartoe. De bestemming is ‘onbekend’.

Wanneer de vakantie is aangebroken en Sandra op het vliegveld staat, denkt ze na over de mogelijke vakantiebestemming. Waar hoopt ze op? Al dromend denkt ze aan prachtige witte stranden, een blauwe zee en een heerlijk zwembad. Ultiem chillen en relaxen. Maar niets is minder waar.

Precies wat ik nodig had

Samen met haar vriendin gaat ze naar Scandinavië. Ze trekken door Zweden en Noorwegen en bezoeken de mooiste idyllische plekjes. Samen met een reisorganisatie wandelen en fietsen ze veelvuldig en komt er van chillen vrijwel niets terecht. Echter Sandra en Esther beleven de mooiste tijd van hun nog prille leven. Ze komen op hun weg elanden tegen en zien prachtige fjorden en woeste landschappen. Als Sandra thuiskomt van de reis, glinsteren haar ogen. Vol blijdschap vertelt ze tegen haar vrienden: ‘Dit is precies wat ik nodig had. Bedankt jongens!’

Verrassing van God

God kan soms net zo handelen als de vrienden van Sandra. Hij wil jouw leven leiden en heeft hier een plan mee. Hij weet wat het beste voor jou is en kan je hiermee af en toe ook flink verrassen. Misschien weet je nog niet hoe jouw toekomst eruit ziet en op welke plaats je terecht komt. Het kan zijn dat je denkt aan witte stranden en een blauwe zee, maar die plaats of plek kan soms ergens anders zijn dan jij van tevoren had gedacht. Hij gaat met je mee en weet precies wat jij nodig hebt.

Ik zie het vaak achteraf

Zelf ervaar ik dat ook in mijn eigen leven. God leidt mij, terwijl ik daar zelf niet altijd bij stil sta. Ik zie het vaak achteraf. Ik doe dingen en kom op plekken die ik van tevoren niet had bedacht. Soms zaten er ook uitzichtloze situaties bij, waardoorheen God uitkomst bracht. Dat kunnen de hoge bergen zijn die je moet beklimmen, welke je op een vakantiebestemming als Noorwegen ook hebt. Maar uiteindelijk geeft God hoop en vreugde als je Hem de kans geeft je te laten leiden. Hij gaat met mij mee en weet wat het beste voor mij en jou is. En dat doet je glinsteren.

Wil jij meer weten over Gods leiding in jouw leven? Kijk dan eens naar een Alpha bij jou in de buurt!

 

 


Auteur: Gideon Kuijpers, twintiger en afgestudeerd communicatiestudent aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik was bestuurslid bij Navigators Studentenvereniging Ede. Met mijn blogs hoop ik mensen te triggeren na te denken over wie ze zijn en wat Jezus daarin zou kunnen betekenen.

Meer over dit onderwerp lezen?