Is er meer?

Met een paar klikken op mijn mobiel heb ik besteld. Een te leuke zwembroek voor m’n man en het nieuwe boek voor mijn boekenclub. Lekker makkelijk, hoef ik niet de hele stad af te struinen.

Door online shoppen wordt het leven steeds eenvoudiger, maar ik koop ook steeds sneller en wil dat steeds vaker. De verleiding om snel even iets te bestellen of even op Pinterest te neuzen hoe we ons huis of onze tuin nog wat gezelliger kunnen maken, maakt me gretiger dan ik vroeger was.

Als je alles voor elkaar hebt: een mooi huis, een leuke, zinvolle baan, een berg leuke vrienden en een paar knappe gezonde kids, wat is er dan nog meer te willen? Ik ken veel mensen die hun leven op die manier heerlijk op orde hebben. Ik merk ook dat ze het behoorlijk irritant vinden als ik ze vraag of zij denken dat God bestaat. “Misschien bestaat God wel. En als hij dan bestaat, vindt hij vast dat ik mijn leven niet goed aanpak. Maar ik wil helemaal niks veranderen aan hoe ik leef.”

Deelnemen aan Alpha betekent eigenlijk dat je ergens wel vermoedt dat er meer is, maar niet weet wat. Bijna iedereen gelooft wel in iets. Als kind geloofde je bijvoorbeeld al wat je ouders vertelden over de wereld. En als je ouder wordt, ga je zelf bepaalde dingen geloven. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een bril die je opzet en die steeds iets verandert. Hoe dan ook, ooit word je geconfronteerd met pijn en lijden. Soms heel ver, maar soms ook heel dichtbij. Vaak komt er dan bij mensen de vraag: ‘Is er meer?’. En als er meer is, wat is dat dan?

Bestaat God? En hoe ontdek je dan dat Hij bestaat? Die kennis kan je helaas niet makkelijk online bestellen. Want om achter deze antwoorden te kunnen komen, moet je je openstellen. En dat is soms knap lastig! Het betekent dat je je bril af moet zetten en opnieuw moet gaan kijken. Durf jij het aan?

Je vindt hier een Alpha bij jou in de buurt. Of je kunt hier lezen hoe ik op een Alpha tot geloof ben gekomen!

Meer over dit onderwerp lezen?