Alpha & Move Community

Ontdek Alpha!

Wat is Alpha?

Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het christelijk geloof ontdekt. Van ‘Wie is Jezus’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’, op Alpha ontdek je op een laagdrempelige en gezellige manier de basis van het christelijk geloof.  

Elke bijeenkomst bestaat uit een gezellige maaltijd, gevolgd door een inleiding. Daarna praat je in een kleine groep door over het onderwerp. Daar is alle ruimte voor jouw gedachten, twijfels, meningen en vragen. Alpha is de plek waar je alles mag delen. En aan het eind is er vaak nog tijd om even te blijven hangen en na te kletsen! 

De verhalen van Maarten, Sylvana, Sterre en anderen!

Deze jongeren vertellen over hun Alpha-ervaring!

Is Alpha iets voor mij?

Daar kunnen we kort over zijn: Alpha is voor iedereen. Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Als je nog nooit een voet in de kerk hebt gezet of als je al vijf jaar in de kerk zit. Als je geniet van eten en graag meedoet in een goed gesprek – zit je bij Alpha sowieso goed. 

Vind een Alpha bij jou in de buurt!

Alpha, Alpha Students, Alpha Youth: wat past bij mij?

Alpha wordt in verschillende contexten gegeven. Alpha Youth richt zich op de jongere doelgroep: tieners tussen de 13 en 17 jaar oud. Alpha Students is er voor jongvolwassenen en draait in bijna alle studentensteden in Nederland maar ook op plekken daarbuiten. De ‘gewone’ Alpha is voor deelnemers vanaf 18 jaar en wordt gegeven op plekken door het hele land. Op alphacursus.nl kun je zoeken naar een Alpha of Alpha Students in jouw buurt. Ben je op zoek naar een Alpha Youth? Ga dan naar alphayouth.nl.

Vind een Alpha bij jou in de buurt!