Ik hoop dat mensen deze periode aangrijpen om hun zoektocht aan te gaan

Dunya
28 jaar
Dunya: 'Ik wilde het gaan maken in het leven'

‘Ik hoop dat mensen deze periode aangrijpen om hun zoektocht aan te gaan’

Dunya was het gezicht van een Alpha Campagne. Vanuit haar appartement, op een prachtige plek in Rotterdam, stelt ze zichzelf de vraag: wat is het doel van mijn leven?

Dunya werkt als consultant als de coronatijd aanbreekt. Nagenoeg al haar opdrachten vallen weg. Maar stilzitten is niet haar ding, dus ze gaat op onderzoek uit. Ze komt tot de ontdekking dat er een gat ligt in de supply chain van mondkapjes. Dunya: “Je hebt mensen die mondmaskers produceren en mensen die een mondmasker heel hard nodig hebben. Veel derde partijen zagen dit ook en kochten de mondkapjes op met als doel deze met winst te verkopen.” Dit raakte Dunya. “Er zijn mensen die sterven, er kunnen zoveel levens gered worden en nog zijn mensen geïnteresseerd in hun eigen winst?”

Idee

Na dagen bellen komt ze in contact met Omar Kbiri van bureau Maak. Ze blijken hetzelfde idee te hebben. Zo ontstaat het platform PPEneeded.com. Een platform waar vraag en aanbod rondom mondmaskers bij elkaar worden gebracht zonder de ruis van tussenpersonen. Er gebeurt veel in korte tijd. Meer dan 2.300 partijen melden zich aan op het platform en inmiddels zijn vijftien vrijwilligers actief.

'Ik wil zelf een voorbeeld zijn van iemand die geeft zonder er iets voor terug te verwachten.'

“Vaak geven mensen niet zomaar iets, er zit altijd een wederkerigheid in. Dat zit in onze hele maatschappij. Ik wil zelf een voorbeeld zijn van iemand die geeft zonder er iets voor terug te verwachten. Dit is geen makkelijke stap, want je moet een hoop loslaten. Dingen als genoeg geld verdienen en carrière maken. Iets waar ik eigenlijk mijn hele leven naar toe had gewerkt. Ik wilde het gaan maken in het leven. Ik kan dat nu loslaten en kijk veel meer naar wat kan ik geven.”

Antwoorden

Enkele jaren geleden raakte Dunya in een zware burn-out. De start van een moeilijke periode, maar ook de start van een uiteindelijk waardevolle zoektocht. “Een zoektocht die me heeft gebracht waar ik nu ben en hoe ik nu in het leven sta. Ik wil mensen aanmoedigen om op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. Je zit meer thuis, je gaat meer nadenken (tijdens de lockdown). Ook zie je de cijfers van depressie toenemen. We kunnen minder weglopen. Ik hoop echt dat mensen deze periode aangrijpen om  antwoorden te zoeken op hun vragen. Alpha is een veilige plek om te delen en vragen te stellen. Dat gun ik mensen! Daarom doe ik ook mee aan deze campagne.

'Ik leer juist de toekomst meer los te laten. Ik kijk veel meer naar wat nu goed voelt en hoe ik iets aan een ander kan geven.'

Spannend

Als ik Dunya vraag naar haar toekomst schiet ze in de lach. “Ik leer juist de toekomst meer los te laten. Ik kijk veel meer naar wat nu goed voelt en hoe ik iets aan een ander kan geven. Ik geloof dat hierdoor de toekomst alleen maar beter wordt. Natuurlijk vind ik dat soms heel spannend. Maar ik voel me gelukkig en heb meer dan ooit een doel in mijn leven. Doen wat nu nodig is.”