Sterre - Zocht verlichting in de New Age maar vond het bij Jezus

Sterre

"Vanuit wanhoop was ik op zoek naar iets wat me verlichting kon geven"

"Van jongs af aan heb ik een diep gevoel van onzekerheid gekend," deelt Sterre. "Het gevoel er niet te mogen zijn, niet goed genoeg te zijn, niet leuk, niet knap en niet slim genoeg." Ze accepteert dit gevoel bijna als deel van zichzelf. "Ik dacht dat mensen die het wél voor elkaar leken te hebben, goed waren in acteren, ik dacht niet dat het 'echt' kon zijn." Toch hoopt ze op beter en gaat ze met zichzelf aan de slag.

'Ik voelde me nog steeds heel depressief, somber en verdrietig. Vanuit wanhoop was ik op zoek naar iets wat me verlichting kon geven. Ik denk dat het me zeker €20.000 heeft gekost aan workshops en trainingen'

Ademsessies, truffelceremonies en yoga

“Ik volgde een persoonlijke leiderschapstraining. Daar voelde het alsof al mijn wonden werden opengehakt. Vervolgens werd ik zonder hulpmiddelen naar huis gestuurd, met al die onverwerkte emoties. Ik had geen idee wat mij overkwam!” Ademsessies, truffelceremonies en yoga; Sterre komt op haar 29ste in de New Age-wereld terecht. Uit wanhoop zoekt ze het licht in de spirituele wereld. Toch gaan de negatieve gedachten niet weg. “Ik voelde me nog steeds heel depressief, somber en verdrietig. Vanuit wanhoop was ik op zoek naar iets wat me verlichting kon geven, iets wat me rust of vrede kon geven. Ik denk dat het me zeker €20.000 heeft gekost aan workshops en trainingen. Misschien zelfs nog meer.”

Een alles veranderend bericht

Op een dag ziet Sterre een bericht op social media, iemand uit de New Age-wereld deelt hoe God haar verandert heeft. “Ik stuurde haar een berichtje,” vertelt Sterre. “In eerste instantie gewoon om te zeggen dat ik het fijn vond dat ze iets gevonden had wat voor haar werkte. Maar al snel merkte ik dat ik nieuwsgierig werd. En toen raakten we via spraakberichten met elkaar in gesprek. Al snel groeide haar nieuwsgierigheid en begon ze met uit uitwisselen spraakberichten. Op een gegeven moment vertelde zij dat ze een Alpha had gedaan in een kerk in Amsterdam. En dat er ook Alpha-filmpjes te zien zijn. Ze stuurde me de website door en ik ging kijken.”

'Iedere dag voelde ik me wat beter en voelde mijn hart wat rustiger'

Bidden: 'Wat als er niks gebeurt?'

“Na een dag of vier, ben ik voor het eerst gaan bidden. Dat vond ik heel spannend. Want ik dacht: ‘wat als er niks gebeurt? Wat als God niet van mij houdt?’ Ik wist niet hoe het moest. Dus ik ging op mijn knieën naast mijn bed zitten, precies zoals je weleens in films ziet. Ik dacht: ‘ik kan het maar beter goed doen.’ Toen ik aan het bidden was moest ik veel huilen. Het was een ander soort huilen dan ik kende, niet vanuit pijn of verdriet. Ik ervaarde Gods liefde en dat was overweldigend. Ik wilde alleen nog maar tijd doorbrengen met God! Iedere dag voelde ik me wat beter en rustiger.

 

 

Is het God of is het toeval?

In het begin denkt Sterre nog dat het toeval kan zijn. Totdat haar leven compleet verandert: “Ik sliep beter, ik had ook geen last meer van slaapverlammingen. Alles waar ik al zoveel jaar mee worstelde, de somberheid, het verdriet en het lege gevoel, het was allemaal weg. Datgene waar ik al zoveel jaar hard voor aan het werk was, bleek God me gewoon gratis te willen geven. En ook nog eens heel snel!”

“Nu is God echt het belangrijkste in mijn leven. Hij is echt de eerste waar ik aan denk als ik wakker word. Ik ervaar God als een liefdevolle Vader, die er altijd voor me is om me te helpen en om de weg te wijzen.”

Bekijk hier het verhaal van Sterre

Deze video is gemaakt in samenwerking met Move Community.

Nieuwsgierig geworden naar Alpha door Sterre's verhaal?

Je kunt nu gratis de eerste aflevering van de Alpha Film Series aanvragen. Zo krijg je een voorproefje van Alpha!

Download de eerste aflevering van de Alpha Film Series

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.