Wat is het doel van mijn leven?

Jonge vrouw in ei-stoel in appartement Rotterdam: wat is het doel van mijn leven?

‘Wat is het doel van mijn leven? Wanneer ben ik nou echt gelukkig? Waar bestaat mijn leven eigenlijk uit als alles wegvalt?’ Het zijn allemaal vragen die juist in deze tijd omhoog kunnen komen.

Koffietjes buiten de deur, uit eten met vriendinnen en werken op kantoor, opeens kon het allemaal niet meer. Het is hartstikke logisch dat je gaat nadenken over het leven als de ‘normale dingen’ uit de agenda verdwijnen. Misschien ben je wel, net als velen anderen, gaan nadenken over het doel van je leven. Want wat is dat eigenlijk?

Ontdek het op Alpha

Sommige vragen zijn best moeilijk om in je eentje over na te denken. Waarom niet samen met anderen, die dezelfde vragen hebben over het leven? Alpha is dé plek waar dat kan. In ongeveer tien (online) bijeenkomsten ga je samen het gesprek aan. Elke bijeenkomst start met een gezellig moment samen, waar je alle tijd hebt om elkaar te leren kennen. Daarna kijk je een korte video (zoals een aflevering van je favoriete serie) over een onderwerp uit het christelijk geloof, zoals: ‘Hoe kun je eigenlijk geloven?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Dan start de ‘kleine groep’, waar je alles mag zeggen wat je denkt en volop je vragen kan stellen.

Of je nu wel, niet of een beetje gelooft…

Alpha is voor iedereen! Of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Wereldwijd gingen miljoenen mensen je voor. In Nederland waren dat er al ruim 300.000. Benieuwd hoe zij Alpha hebben beleefd? Lees hun verhalen!

Meer over dit onderwerp lezen?