Dit kan je verwachten van het Alpha-weekend!

Anne-Sophie Veurink
Wat is het Alpha-weekend?

Wow, dit gaat even te snel! Je hebt misschien net besloten om mee te doen aan Alpha en dan hoor je nu ineens over een Alpha-weekend? Geen zorgen, we leggen alles aan je uit. Want wat doe je eigenlijk op een Alpha-weekend? En wat kost het? Na deze blog weet jij wat je te wachten staat.

Stel je voor: je bent halverwege je Alpha, dan komt het grote moment in zicht – het Alpha-weekend! Dit weekend is als slagroom op de taart, het hoogtepunt waarbij je even weg bent uit je normale ritme, tijd voor gezelligheid én diepgang. Veel deelnemers omschrijven het Alpha-weekend als het hoogtepunt van hun deelname aan Alpha.

Inspirerende inleidingen ✨

Tijdens het Alpha-weekend ga je aan de slag met de Heilige Geest. Denk je nu: ‘Eh, wie is die Heilige Geest dan?’. Je kunt deze blog lezen om alvast een voorproefje te krijgen van wie Hij is. Je krijgt dus kans om de Heilige Geest eens goed onder de loep te nemen want er zijn vier inspirerende inleidingen, de eerste drie gaan over de Heilige Geest: Wie is de Heilige Geest, Wat doet de Heilige Geest en Hoe kan je vervuld worden met de Heilige Geest?

Nu denk je vast: ‘er waren er toch vier?’ Klopt, er is ook nog een afsluitende inleiding: Hoe nu verder? Hier brainstorm je samen over de vervolgstappen in jullie persoonlijke reis. Geen paniek, het weekend bestaat niet alleen uit diepgaande gesprekken. Het is een mix van gezelligheid, inspirerende inleidingen en momenten waarop je je afvraagt of je ooit zo hard gelachen hebt!

Kleine groep

Tijdens het weekend kom je samen met je vaste kleine groep. Dit is het moment om dieper te duiken in de onderwerpen die je hebt besproken en samen jullie gedachten en ervaringen te delen. Denk aan het herbeleven van die ‘aha’-momenten, het delen van bijzondere verhalen en het uitpluizen van alles wat je hebt geleerd, met natuurlijk een flinke dosis gezelligheid!

Terug naar huis

Als je zondagmiddag naar huis gaat, zul je merken dat je niet alleen je koffer, maar ook je hart hebt gevuld, met nieuwe inzichten, nieuwe vrienden en waarschijnlijk een paar extra kilo’s (dankzij al dat heerlijke eten). Dus, als je ooit de kans krijgt om mee te gaan op een Alpha-weekend, grijp die dan met beide handen aan.

Wat kost het Alpha-weekend?

Wat kost het Alpha-weekend?

De kosten voor het Alpha-weekend kunnen per Alpha een beetje verschillen. Bij sommige Alpha’s wordt alles volledig gratis aangeboden – ja, je leest het goed: gratis! Zodat jij kan genieten van een weekend vol plezier en inspiratie zonder je portemonnee te plunderen.

Het kan ook zijn dat er een kleine bijdrage gevraagd wordt om de kosten voor accommodatie, maaltijden en activiteiten te dekken. Maak je geen zorgen, dit is meestal een schijntje en je krijgt altijd vooraf een heads-up. Dus, of je nu op een kosteloos avontuur gaat of een klein bedrag betaalt, één ding is zeker: je gaat met een hoofd vol nieuwe ideeën en een hart vol plezier naar huis.

Elk Alpha-weekend is anders, alles wat je hierboven kon lezen, is hoe het weekend het meestal wordt gegeven! Soms lukt het niet om een weekend te plannen en is het Alpha-weekend op één dag. Wil je weten hoe het Alpha-weekend eruit ziet op jouw Alpha? Vraag dit dan aan jouw Alpha-team. Nog geen Alpha gevonden? Op het cursusoverzicht kan je contact opnemen met de mensen die het organiseren.

 

Wil je het Alpha-weekend niet missen? Vind een Alpha in jouw buurt!